снимка: Карин домДнес беше направена първа копка на дългоочакваната нова сграда

...
снимка: Карин домДнес беше направена първа копка на дългоочакваната нова сграда
Коментари Харесай

Започна строителството на нова сграда на Карин дом във Варна

снимка: Карин дом

Днес беше направена първа копка на дълго чаканата нова постройка на Карин дом. Парцелът е с повърхност 2450 кв. метра, ситуиран в разширената централна част на Варна – сред улиците “Дойран ” и “Кирил Шиваров ”.

Положеният главен камък беше особено селекциониран и донесен от екипа на Карин дом от градината на функциониращата сега постройка, намираща се в Морската градина. Така беше обещано и алегорично начало на новия център, който цели да продължи задачата да даде сложни услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии, които да подкрепят тяхното сполучливо приобщаване, само че към този момент в комфортни и изцяло приспособени за това условия.  
Тази по този начин предстояща първа копка идва навръх време за юбилея на центъра за деца със специфични потребности, който тази година празнува 25 години от основаването си. 
Цялата активност на Карин дом сега е събрана под покрива на тогавашната вила на семейство Станчови, издигната през 1908г., която не дава отговор функционално на потребностите на организацията да развива своите лечебни стратегии и образования. Именно това е повода през 2019г. Общинският съвет на Община Варна да вземе решение да подари на Карин дом терен за създаване на нова постройка. Финансирането на тази нова постройка се дава на Карин дом от Фондации Велукс. През 2019г. Карин дом започва своята дългогодишна фантазия и афишира публично отварянето на интернационален архитектурен конкурс за абстрактен план на новия център. 
Процедурата за избор на строител е извършена според условията и напътствията на Фондации Велукс и притегля интереса на 11 компании, от които 9 подават предложения. С най-хубава оферта, като цена и период на осъществяване преди всичко е класирана компания " Планекс " ЕООД, която с изключение на сътрудник с потвърден опит в строителството, се включва и като донор с отношение към обществената идея на Карин дом.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР